Gigatlon – spojuje sportovce všech sportovních disciplín

31.10.2013 08:45

Gigatlon – spojuje sportovce všech sportovních disciplín

Gigatlon – spojuje sportovce všech sportovních disciplín.

Gigatlon – dlouhý běh okořeněný o sílu a rychlost

Na mezinárodním veletrhu SPORT LIFE 2013 v Brně bude představen nový závod v České republice s názvem Gigatlon.

Jak závod v Gigatlonu probíhá?

Celková délka trasy závodu je 5 km, v rámci kterých závodníci absolvují 5x zónu kliků (po každém kilometru), kterou mohou opustit až po dokončení 30 kliků a z této zóny kliků vždy závodníci vybíhají přímo do zóny sprintu dlouhé 50m, kterou musí zdolat v co nejkratším čase s maximálním limitem 15 vteřin ( pod penalizací 1 minuty k celkovému času ), poté závodníci pokračují vlastním tempem k dalším zónám a k cíli tratě dlouhé celkem 5 km.

Na co se můžeme během Gigatlonu těšit?

Je to nová výzva všestrannosti, která dá dohromady vyznavače různých sportovních disciplín a sportů. Vznikne tak velmi atraktivní setkání sportovců, kteří se jinak nepotkají. Závod je divácky přístupný po celé délce trati a díky jednotlivým zónám je Gigatlon divácky zajímavý. Těšíme se na skvělou sportovní atmosféru, která závodníky podpoří při této zkoušce všestrannosti.

Pro koho je Gigatlon určen?

Pro všechny, které baví sport, pohyb a jejichž cílem je všestranný trénink, ať už k udržení základní fyzičky u občasných sportovců nebo jako součást fyzické přípravy vrcholových sportovců. Gigatlonu se účastní sportovci všech disciplín a jen závody a čas ukážou, která skupina sportovců bude v Gigatlonu vítězit. Výzvy Gigatlonu se aktivně chopili atleti, triatlonisté, běžci, vyznavači crossfitu a dalších sportovních disciplín. Na akce Gigatlonu jsme jako formu poděkování za jejich práci pozvali jako hosty hasiče a záchranáře. Všem držíme palce !

První závod Gigatlonu se uskuteční 9.11. 2014 v Brně. Více na www.gigatlon.cz