Hradecký půlmaraton na křídlech Dobrého Anděla

17.10.2013 16:53

Hradecký půlmaraton na křídlech Dobrého Anděla

Předešlé: http://www.ceskaasociace.cz/akce/dobry-andel-motivuje-nejen-k-behu

Půlmaraton v Hradci Králové měl svou premiéru a stejně tak já. Nastupoval jsem na svůj první půlmaraton s obavami, co to vlastně se mnou provede. Přátelé mi fandili a podporovali v myšlence uběhnout půlmaraton v triku nadace Dobrý anděl a svým během vzdát úctu nadaci a lidem s ní spojenými. Úžasné bylo, že na triko s logem Dobrý anděl reagovali jak diváci kolem tratě tak i závodníci na trati. Několikrát bylo slyšet povzbuzování v duchu:  „Dobrý anděl zdraví Dobrého anděla!“  V tu chvíli si člověk uvědomí, kolik lidí je do tohoto skvělého projektu zapojeno. I setkávání se s dalšími Dobrými anděly přímo na trati mi pomohlo můj první půlmaraton doběhnout a snad ne úplně ve špatném čase 01:48:29.44 .

Hradecký půlmaraton začíná v centru města, ale většina trati vede příměstskými lesy. Pořadatelům přálo počasí. Sluníčko v kombinaci s barvami podzimního listí vytvářelo skvělou kulisu a pro závodníky krásnou podívanou. Na trať jsem vybíhal s partou skvělých lidí a i oni mi byli skvělou oporou. Většina z nás má své děti nebo se na ně chystá a tak při našem setkání den před závodem bylo i díky dresu Dobrého anděla téma rozhovoru jak o nadaci tak i o těžké situaci, se kterou se musí rodiny podporované Dobrým andělem vyrovnat.

Ještě jednou děkuji nadaci Dobrý anděl za dres, který mi jednak pomohl na trati překonat několik kriziček a především děkuji za možnost nést dres, za kterým se skrývá  tolik silných příběhů a skvělá  myšlenka Dobrého anděla. Příjemnou zkušeností pro mne bylo, že přítomnost Dobrého anděla na triku motivuje lidi k debatám jako druhým pomoci a sbližuje lidi, kteří se rozhodli nadaci Dobrý anděl a její cíle podpořit.

Děkuji a těším se, že se i na dalších trasách opět setkám s Dobrými  anděly a zvu další v tričkách s Dobrým andělem ke společné účasti na Gigatlon 9.11.2013 v rámci sportovního veletrhu SPORT LIFE. www.gigatlon.cz