Skitouring - nová výzva (ne)jen pro manažery

16.11.2014 19:58

Skitouring - nová  výzva (ne)jen pro manažery

Skitouring - nová  výzva (ne)jen pro manažery

Zástupci firemních sportovcůAFSZ byli pozvání společností DYNAFIT  spadající pod značku Salewa k testu vybavení pro Skitouring, tedy pro snadný pohyb na lyžích.

Celý testovací víkend na Dachsteinu proběhl pod taktovkou Bronislava Adamce, general managera značky a hlavně velkého nadšence  a zkušeného guida Skitouringu. Karel Glogar, který je marketingovým manažerem značky DYNAFIT všem zúčastněným odprezentoval vize společnosti, které se v mnohém skvěle doplňují s nápní činnosti AFSZ a to především v cíli podporovat aktivní a zdravý životní styl v České republice.

Všem přítomným, mezi kterými byli nejen sportovci, ale také zástupci medií, představili SKITOURING, který v České republice získává stále více na oblibě.

Většina z nás zná skialpinismus, během kterého se zdolávají vrcholky hor, překonávají se ledová pole i ledopády, skály a další nástrahy. Potřebujete mačky, cepíny, lana, sedák a spoustu dalšího vybavení. Nic z toho neplatí u Skitouringu. V této disciplíně se jedná o lehké výstupy na lyžích, které jsou také vybaveny stoupacími pásy. A jak jsme si mohli v test centru sami vyzkoušet  jedná se především o skvělý pohyb v klidném prostředí a nádherné zážitky z hor.

Skitouring je díky tomu vhodný prakticky pro každého a spojuje mnoho výhod, které moderní člověk očekává od volného času. Můžete se naprosto volně a dle vlastní libosti pohybovat v krásném horském prostředí. Snadno se vyhnete lyžařským centrům a s tím spojeným ruchem.  Užijete si tak klid horského prostředí, aniž by jste byli ochuzeni o zážitky ze sjezdů. Na rozdíl od klasického lyžování není Skitouring pouze „klouzání se z kopce“. O zlepšení Vaší kondice se postarají výstupy, které předcházejí samotným sjezdům.

Na vše co jsme již vyjmenovali, navazuje další nepochybná výhoda tohoto sportu a to je finanční nenáročnost. Nemusíte si kupovat permanentky, nemusíte platit za parkování v lyžařských centrech.

Zkrátka nasadíte lyže na nohy kdekoliv Vás napadne a vydáte se do hor. Pohyb je to výrazně snazší, než jsou například běžky a nepotřebujete k němu žádné upravené stopy.

Jak je vidět z fotografií, jedná se o úžasný zážitek, který můžeme jen doporučit. Z ruchu všedních dní se dostanete do klidu hor, nejste obklopeni dalšími lyžaři a krásně si vyčistíte hlavu. Užijete si  adrenalin při sjezdu na lyžích. Na konci dne budete mít navíc dobrý pocit, že jste pro svou kondici.

Tak nezbývá, než vyrazit. Pokud chcete ochutnat tento sport pod dohledem zkušených borců,

doporučujeme kontaktovat zkušeného vůdce Bronislava Adamce

Nebo přijeďte na České firemní hry na Štrbském Plese 20. – 21. 3. 2015, kde bude Skitouring zařazený jako jedna z disciplín a vyzkoušet ji bude moci opravdu každý. www.ceskefiremnihry.cz

Pokud by jste chtěli pořídit kvalitní výbavu pro sebe, vaší rodinu a nebo firemní tým kontaktujte Karla Glogara  , který jistě najde řešení, jak spojit logo Vaší firmy s nejkvalitnější značkou ve světě Skitouringu www.dynafit.com