Výprava s českou vlajkou do českého domu - Česká Aljaška 2017

11.02.2017 20:59

Výprava s českou vlajkou do českého domu - Česká Aljaška 2017

Také v roce 2017 vyrazí česká výprava na Aljašku. Letos je hlavním cílem přivézt symbolicky do českého domu na Aljašce českou vlajku a tím podpořit myšlenku propojení všech Čechů žijících kdekoli na světě.

Česká asociace, která sdružuje firmy s aktivním postojem k České republice, tento projekt podporuje a zve zástupce firem působících na území České republice ke spolupráci a účasti na této nadační výpravě.

Součástí české výpravy bude také Petr Koukal, který má s úlohou vlajkonoše bohaté zkušenosti a je vůdčí osobností nadačního fondu STK pro chlapy, který během krátké existence dokázal oslovit a motivovat tisíce mužů ke změně vlastního postoje k péči o vlastní zdraví a zdravotní prevenci. www.STKprochlapy.cz

Přidejte se k výpravě a tím i k zodpovědným a hrdým Čechům po celém světě!

Napište si o více informací na

Petr Koukal - Olympijské hry 2012 Londýn

Termín akce:

• červenec
  • 13 dní i s cestou

Důležité informace:

• program není fyzicky náročný a neklade žádné extrémní nároky na účastníky
  • program je odměnou všem 12 účastníkům, kteří svou přítomností podpoří dobrou věc
  • všechny části programu jsou upravovány dle počasí a ke spokojenosti všech
  • každý účastník má vždy možnost zůstat v "českém zázemí" a čerpat novou energii

1. den

Letecky přímo přes polární kruh do Anchorage, vyzvednutí na letišti a přesun do malebného údolí Matanuska. Ubytování v útulných srubech anebo B&B a uvítací večírek!

2. den

V dopoledních hodinách fakultativně zapůjčení veškeré výbavy a s místním průvodcem lezení přímo po ledovci Matanuska! Popř. fakultativně pouze chůze po ledovci (s mačkami anebo bez). Po adrenalinovém dopoledni přesun do nedalekého kouzelného údolí Hatcher Pass a přespání v  B&B.

3. den

Dopoledne možnost výletu na čtyřkolkách s místním zkušeným průvodcem např. v okolí Knik Glacier – oblast dle mnohých s nejpůsobivějšími scenériemi a výhledy v centrální části Aljašky! Jedinečný způsob jak zažít Aljašku ze „sedla“ dopravního prostředku místních! Druhou variantou je poté středně náročný trek v Hatcher Pass k jezerům s neskutečnými výhledy do okolí! K večeru přesun do vesničky Talkeetna a ubytování v B&B. Talkeetna je výchozím bodem všech horolezců, kteří se rozhodli zdolat Denali (bývalé Mt.McKinley - nejvyšší hora USA).

4. den

Dopoledne možnost letu kolem Denali s přistáním na ledovci! Poté v případě příznivého počasí nádherný trek Ermine Hill trail v nedalekém Denali State Parku. Nocleh opět v Talkeetně.

5. den

Téměř celodenní přesun do městečka Homeru – světové loviště halibutů (platýz). Homer je malebné přístavní rybářské městečko obklopené vysokými horami a sjíždějícími ledovci Kachemak Bay State Parku. Po cestě fakultativně rafting divokou a krásnou přírodou po legendárním Six Mile Creek! Ubytování v českém domě MyWay Alaska (B&B).

6. den

Volný den v Homeru a okolí. Možnost fakultativně letu na poloostrov Katmaipozorování medvědů chytajících lososy z bezprostřední blízkosti, mořský rybolov halibutů, paddle boarding na otevřeném moři anebo na jezeře kolem ledovcových ker, výlet lodí do původního ruského osídlení Seldovia anebo Halibut Cove. Večer grilování anebo opékání úlovků na zahradě.

7 - 9.den

Třídenní výlet na mořských kajacích s českým průvodcem, a to vše v krásných zátokách Kachemaku - pozorování orlů, tuleňů, možná i velryb – přímo z kajaků z bezprostřední blízkosti a taktéž možnost rybolovu. Druhý den možnost celodenního nebo půldenního trekingu na Grace Ridge Trail s neskutečnými výhledy na Kachemackou zátoku. Zapůjčení výbavy a dvě noci ve stanu na pláži - večer oheň, opékání ryb, romantika, pohoda. Třetí den okolo poledne návrat do Homeru a noc opět v B&B MyWay Alaska.

10. den

Přejezd do malebného přístavního městečka Seward a odpoledne trek k ledovci Exit Glacier, pro zájemce (obtížnější varianta trekkingu až k ledovcovému poli). Ubytování v hotýlku.

11. den

Dopoledne lodní výlet s pozorováním velryb, tuleňů a obrovských kusů padajících ledovců, poté fakultativně návštěva akvárií a přesun do Anchorage. Ubytování v hotýlku.

12. den

Volný program v Anchorage – nákupy, muzeum a v odpoledních hodinách odlet do ČR.

13. den

Přílet do ČR.

Organizace zahrnuje:

• 9x kvalitní ubytování (hotel, srub, nebo B&B)
  • 3-denní výlet v Kachemak Bay State Parku (2x nocování v zapůjčených stanech ve vlastním spacáku na pláži)
  • Půjčení minivanů, vč. pojištění a pohonných hmot
  • Zapůjčení základní rybářské výbavy
  • Vyhlídková loď na velryby a k ledovci v NP Kenai Fjords
  • 2 čeští průvodci, k dispozici po celou dobu zájezdu

Další možnosti dle domluvy a počasí:

• Let na Medvědy
  • Lov halibutů
  • Paddle Boarding
  • Water taxi (v zátoce Kachemak, Homer)
  • Let kolem Mt. McKinley s přistáním na ledovci
  • Rafting na Six Mile Creek
  • Matanuska ledovec
  • Matanuska ledovec – lezení s průvodcem (cca 6h)
  • ATV (Knik glacier) – výlet na 4kolkách

Máte chuť se přidat k něčemu smysluplnému a zažít nezapomenutelné? Neváhejte a přidejte se k letošní výpravě!

Staňte se součástí projektů, které propojují Čechy po celém světě!

Napište si o více informací na

nebo volejte na 603 82 82 42!

Zúčastněte se této jedinečné akce právě letos!