CZECH TEAMGOLF FEDERATION

CZECH TEAMGOLF FEDERATION´s mission is to set new style for the best method for growing the Golf community. We provide a atractive way for golfers to practice and play Golf as a Team !

CZECH TEAMGOLF FEDERATION - užíváme si golf jako týmový sport

Česká asociace, z.s. podporuje pojetí golfu jako týmového sportu a je oficiálním partnerem CZECH TEAMGOLF FEDERATION i několika golfových turnajů.

Hra ve dvojicích jedním míčem (TEAMGolf)  :
GOLF MARATHON www.GolfMarathon.cz (externí odkaz) (nové okno)   - letos už proběhlo!

GOLF TRIATHLON www.GolfTriathlon.cz (externí odkaz) (nové okno) - 1.9.2018 - Park Golf Hradec Králové

BEER GOLF CHARITY  www.BeerGolf.cz (externí odkaz) (nové okno)  - 13.10. 2018 - Lázně Bohdaneč

TEAMGolf Masters 2018  www.CeskeFiremniHry.cz - 19.10.2018 - Ostravice

V rámci svých aktivit v oblasti českého sportu a byznysového networkingu připravuje Česká asociace, z.s. (nejen) pro své členy několik originálních akcí. Při organizaci golfových turnajů spolupracujeme se sdružením nadšených golfistů a aktivních golfových resortů CZECH TEAMGOLF FEDERATION, které spojuje týmový styl golfové hry v jakémkoli provedení.

TEAMGOLF je stále více oblíbená forma hry golfu, kdy po celou dobu hry hraje dvojice hráčů jedním míčem, u kterého se pravidelně střídají.

Velmi oceňovanými výhodami této formy golfu jsou:

1. časově méně náročná hra golfu
  2. příjemný pocit ze společné hry a týmového pojetí golfu
  3. konverzační způsob hry, kdy hráči jsou po celou dobu hry spolu
  4. snížení tlaku a stresu z vlastní chyby a porovnávání se s druhým hráčem
  5. zpestření vlastní hry nutností reagovat na rány svého spoluhráče
  6. více společného času a zábavy
  7. na vybraných hřištích poloviční fee (nutnost ctít základní pravidlo hry jedním míčem!)

A JE TO TADY! TVOŘÍME OFICIÁLNÍ SEZNAM VYZNAVAČŮ TEAMGOLFu,
kteří si s oblibou zahrají golf jako týmový sport.
Přihlaste se a získejte oficiální registrační číslo teamgolfisty!...a uvidíte, co se stane!
Minimálně budete dostávat pozvánky na akce klubu!
Stačí napsat své jméno a klub na

Česká asociace, z.s. podporuje pojetí golfu jako týmového sportu a je oficiálním partnerem CZECH TEAMGOLFu i několika golfových turnajů:

GOLF MARATHON www.GolfMarathon.cz

GOLF TRIATHLON www.GolfTriathlon.cz

BEER GOLF www.BeerGolf.cz

Klasický golf se hraje nejčastěji na 18 nebo 9 jamek jedním hráčem s jedním vlastním míčkem. Výsledek je určen počtem ran s příhlédnutím k tzv. handicapu (HCP).

TEAMGOLF hraji dva hráči s jedním míčem a pravidelně se po celou dobuhry střídají. Další týmové formy golfu vznikají spojením s dalšími sporty, např. kolo, běh, jachting, ski apod.

Mezi turnaj, které se hrají systémem TeamGolf patří   www.GolfMarathon.cz (externí odkaz) (nové okno)

Příkladem golfových turnajů v propojení s více sporty je například www.GolfTriathlon.cz

Moderní golf je charaktristický upřednostňováním zábavy a atraktivity hry před klasickými a striktními pravidly klasického golfu. Moderní golf má za cíl především zábavu a přitažlivost hry pro nové, začínající ale i dlouholoté vyznavače hry golfu.

V současné době je v ČR i ve světě řada turnajů, které propojují prvky klasického, sportovního a moderního golfu pro zvýšení atraktivity golfu pro nové ale i stávající hráče. Snahou sportovního a moderního golfu je i osvěta kondiční a mentální přípravy hráčů. Hlavním cílem ale zůstává především šíření golfu jako ideálního sportu pro každého bez ohledu na věk, pohlaví či aktuální úroveň kondice.

Česká asociace tyto atraktivní formy golfové hry podporuje a společně s KASTY EVENTY připravujeme firemní turnaje pro zaměstnanace a obchodní partnery.

Zároveň máme i několik vlastních golfových turnajů, na které své členy a partnery pravidelně zveme. Budeme se těšit i na Vás!

A naprosto odpočinkovou formou moderního golfu je například www.BeerGolf.cz (externí odkaz) (nové okno) /

Česká asociace se vždy snaží podporovat nové trendy v České republice, proto aktivně spolupracujeme na organizaci řady golfových turnajů i zařazujeme moderní a sportovní golf do našich eventů nebo akcí našich členů jako jsou například www.CeskeFiremniHry.cz (externí odkaz) (nové okno)

Přejeme Vám hezkou hru a těšíme se na společné setkání!

Mgr. Jiří Kastner, MBA

předseda představenstva České asociace a moderní/sportovní ale především nadšený golfista

/ 603 82 82 42

Atmosféru týmového golfu můžete nahlédnout ve fotogalerii ZDE!

ČLENOVÉ NAŠEHO KLUBU SE ÚČASTNÍ I NATÁČENÍ FILMOVÝCH SCÉN Z PROSTŘEDÍ GOLFU. I TAKTO SE SNAŽÍME ŠÍŘIT POVĚDOMÍ O NAŠEM KLUBU A HRY GOLFU.