Sportovní, moderní a team golf

Klasický golf se hraje nejčastěji na 18 nebo 9 jamek jedním hráčem s jedním vlastním míčkem. Výsledek je určen počtem ran s příhlédnutím k tzv. handicapu (HCP).

Sportovní golf propojuje prvky golfové hry s dalšími sportovními disciplínami např. běh, kolo, střelba apod. Pod slovem sportovní se tedy neskrývá myšlenka či snaha o výkonnost, ale spíše o všestrannost a pestrost pohybu směrem k fyzické i psychické kondici. Sportovní golf se hraje na všech úrovních a jsou to tedy akce vhodné jak pro děti, seniory, začínající hráče tak především pro každého, kdo si chce z golfové hry odnést i příjemný pocist fitness aktivity a všestranného udržování vlastní kondice i celkového zdraví.

Příkladem golfových turnajů v propojení s více sporty je například www.GolfTriathlon.cz

Moderní golf je charaktristický upřednostňováním zábavy a atraktivity hry před klasickými a striktními pravidly klasického golfu. Moderní golf má za cíl především zábavu a přitažlivost hry pro nové, začínající ale i dlouholoteé vyznavače hry golfu jako formu zpestření tréninku či golfového stereotypu. Moderní golf se přináší do hry samotné ale především do doprovodného programu nové prvky vycházející z aktuálních celospolečenských trendů, např. péče o zdraví, prezentace nových technologií apod. Moderní golf přináší také nové vložené soutěže např. namísto klasického Nearest to PIN se hraje Nearest over TIR, klasický Longest Drive se doplnil např. na Longest Moto Drive apod.

V současné době je v ČR i ve světě řada turnajů, které propojují prvky klasického, sportovního a moderního golfu pro zvýšení atraktivity golfu pro nové ale i stávající hráče. Snahou sportovního a moderního golfu je i osvěta kondiční a mentální přípravy hráčů. Hlavním cílem ale zůstává především šíření golfu jako ideálního sportu pro každého bez ohledu na věk, pohlaví či aktuální úroveň kondice.

Mezi turnaje moderního golfu, které podporujeme patří:  www.GolfMarathon.cz (externí odkaz) (nové okno)

A naprosto odpočinkovou formou moderního golfu je například www.BeerGolf.cz (externí odkaz) (nové okno) /

Česká asociace se vždy snaží podporovat nové trendy v České republice, proto aktivně spolupracujeme na organizaci řady golfových turnajů i zařazujeme moderní a sportovní golf do našich eventů nebo akcí našich členů jako jsou například www.CeskeFiremniHry.cz (externí odkaz) (nové okno)

Přejeme Vám hezkou hru a těšíme se na společné setkání!

Mgr. Jiří Kastner, MBA

předseda představenstva České asociace a moderní/sportovní ale především nadšený golfista

/ 603 82 82 42